Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 3/6/2014

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 3/6/2014 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές έως τις βραδινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες αναμένονται και πάλι αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της, λόγω του καταβάτη Α ανέμου και θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Α διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν σημαντικά, στα 6-7 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται κατά διαστήματα να αγγίζουν τα 8-9 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν μερικώς, στα 4-5 μποφόρ,, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ.

Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από μεγάλα δέντρα και κοντά σε ασταθή κτίσματα. Αν κυκλοφορείτε στο δρόμο να προσέχετε για αιωρούμενα αντικείμενα.

Λόγω των θυελλωδών Α ανέμων που στο Μεσσηνιακό κόλπο ενδέχεται να αγγίζουν τα 9-10 μποφόρ σε ριπές, θα δημιουργηθεί ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του κόλπου και τις ακτές που θα δέχονται τον Α άνεμο. Υπάρχει κίνδυνος στο Πεταλίδι και την Κορώνη.

Προσοχή, αποφύγετε τον απόπλου για αλιεία ή αναψυχή. 

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.2 (πολύ υψηλός).

Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (χαμηλή).

Θα υπάρξει συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης. Το φορτίο ενδέχεται να είναι αυξημένο λόγω των ισχυρών ανέμων. Ότι ενδεχομένως πέσει θα είναι λασπόβροχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου