Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 29/5/2014

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 29/5/2014 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες έως το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Υπάρχει επίσης πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση μπόρας ή καταιγίδας εντοπίζεται τις μεσημβρινές- πρώτες απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα ενδέχεται να αγγίζουν και τα 6 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Λόγω των ενισχυμένων ανέμων που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ στο Μεσσηνιακό Κόλπο, θα δημιουργηθεί ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του κόλπου και κατ`επέκταση στα παράλια που θα δέχονται τον Ν άνεμο.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης με αποτέλεσμα κυρίως η πρώτη βροχή να είναι λασπόβροχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου