Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 23/4/2014

Ο καιρός για αύριο Τετάρτη 23/4/2014 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες αραιές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, η ορατότητα όμως θα περιορίζεται λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικάνικης σκόνης. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, όμως παροδικά λόγω των ενισχυμένων Α-ΝΑ ανέμων οι οποίοι θα δρουν ώς καταβάτες ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι ριπές θα αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 4-5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης και σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους Α-ΝΑ ανέμους θα δημιουργηθεί  μεγαλύτερη θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι πιθανόν πέσει στο τέλος της ημέρας θα είναι λάσπη.

Λόγω των ενισχυμένων Α-ΝΑ ανέμων θα δημιουργηθεί ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του  Μεσσηνιακού κόλπου και τα παράλια που θα δέχονται το συγκεκριμένο άνεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου