Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 6/11/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 6/11/2013 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Επίσης θα  εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα ενδέχεται να έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι μπόρες πιθανόν να συνοδεύονται από αυξημένη ραγδαιότητα  γιαυτό να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως σε δρόμους και ισόγεια-υπόγεια κοντά σε ποτάμια-ρέματα. Από τις πρωινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης με μικρά ανοίγματα και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες σύντομης διάρκειας. Αραιές νεφώσεις αναμένονται για το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα ενδέχεται να αγγίζουν και τα 6 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι στα 2-3 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. 

Προσοχή,λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων στο Μεσσηνιακό κόλπο που ενδέχεται τις νυχτερινές ώρες να φτάνουν και τα 8 μποφόρ θα επικρατεί ισχυρός κυματισμός στα ανοικτά του Κόλπου και τις παράκτιες περιοχές που θα δέχονται τους Ν-ΝΑ ανέμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου