Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 3/3/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 3/3/2013 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.

Ατμοσφαιρική διαταραχή προερχόμενη από Ιταλία και εμπλουτισμένη με υδρατμούς από το Ιόνιο θα πλήξει την περιοχή μας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ποιο συγκεκριμένα, από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Επίσης τις ώρες αυτές αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές μπόρες, καταιγίδες με έντονα ηλεκτρικά και χαλαζόπτωση. Κατά διαστήματα τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Προσοχή για πιθανή εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Από τις πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης και κάποιες σύντομες μπόρες. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά οι νεφώσεις σιγά σιγά θα αραιώσουν. Με αραιές νεφώσεις θα κυλήσει το υπόλοιπο της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, μέσα στις όποιες καταιγίδες όμως εκδηλωθούν θα υπάρχουν ριπές που θα αγγίζουν τα 4-5 μποφόρ.Τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ και θα ενισχυθούν σημαντικά, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν και τα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές που θα δέχονται το χτύπημα του ΒΑ ανέμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου