Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 13/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 13/2/2013 προβλέπεται άστατος

.Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή και κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας. Όσο πλησιάζουμε τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε ένταση φαινόμενων και από τις πρώτες πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται ισχυρές μπόρες ενώ το ίδιο διάστημα αναμένονται και καταιγίδες, κυρίως τις πρώτες πρωινές -πρωινές ώρες. Υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει κάποια μικρά ανοίγματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και πάλι και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα για κάποιες σύντομες μπόρες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ, προς τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων τις νυχτερινές ώρες θα επικρατεί ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές.

Θα υπάρξει μικρή συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου