Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 25/1/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 25/1/2013 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.  

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ θα εκδηλώνονται μπόρες κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά θα ακολουθήσει ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται πολύ ισχυρές μπόρες, κυρίως τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες. Επίσης το ίδιο διάστημα αναμένεται εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων. Ακόμα υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διαμένουν κοντά σε ρέματα ή σε δρόμους που συνηθίζουν να συγκεντρώνουν νερά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς από ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν σημαντικά, στα 5-6 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα πέσουν στα 4-5 μποφόρ.

Λόγω των ισχυρών Νότιων ανέμων θα δημιουργηθεί ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό κόλπο ( με τις ριπές να αγγίζουν τα 8 μποφόρ) και τις παράκτιες περιοχές. Μεγάλη Προσοχή σε όσους θέλουν να εκτελέσουν εργασίες αλιείας !!! 

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου