Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 22/12/2012

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 22/12/2012 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Από τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις πρώτες πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα, κυρίως τις πρώτες πρωινές-πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται ισχυρές μπόρες, ενώ το ίδιο διάστημα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Νεφελώδης, με κάποια ανοίγματα θα παραμείνει ο καιρός μέχρι το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου αλλά από τις απογευματινές ώρες και μετά η αισθητή θερμοκρασία, λόγω του ισχυρού ΒΑ ανέμου, θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, στα 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα ενδέχεται να αγγίζουν και τα 7 μποφόρ.

Προσοχή: Πυκνή χιονόπτωση αναμένεται στον Ταΰγετο και τις γύρω κορυφές στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα στο δρόμο Καλαμάτα-Σπάρτη. Όσοι κινηθούν στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο καλό είναι να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου