Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 29/11/2012

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 29/11/2012 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 

Από τα μεσάνυχτα και μετά ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, ενώ αναμένεται αρχικά ψιλόβροχο  έως ασθενής βροχή από τις πρώτες πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά, η σταδιακή εξασθένιση των ισχυρών ΝΑ ανέμων και η στροφή τους αργότερα σε ΝΔ θα σηματοδοτήσει και την ενίσχυση της βροχής. Έτσι από τς πρώτες μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, αλλά το διάστημα από τις πρώτες απογευματινές έως τις βραδινές ώρες θα εκδηλώνονται καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές.
Προσοχή, το ίδιο διάστημα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν ισχυρότατες βροχοπτώσεις, με μεγάλη ραγδαιότητα και μεγάλο ύψος βροχής. Υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων !!!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ενισχυμένοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ προς τις μεσημβρινές-πρώτες απογευματινές ώρες θα εξασθενίσουν και θα στραφούν σε ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ. Για τις νυχτερινές και πρωινές ώρες ισχύει ο ισχυρός κυματισμός στις ακτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου