Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 1/2/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 1/2/2015 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται κατά διαστήματα ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις απογευματινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες και κυρίως προς το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σε υψηλές ποσότητες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία θολούρας στην ατμόσφαιρα, ενώ θα πέφτει και λασπόβροχο.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 31/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 31/1/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, κυρίως στο πρώτο μισό της της ημέρας.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα θα αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες και μετά θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ.

Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποβροχές.

Προσοχή, στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα πνέουν άνεμοι που θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.

Επειδή υπάρχει πιθανότητα οι άνεμοι να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο καλό είναι να μην παρκάρετε αυτοκίνητα κάτω από δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Επίσης προσοχή σε ιπτάμενα αντικείμενα.
 
(Για οποιαδήποτε αλλαγή στην ένταση των ανέμων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση)

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 30/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 30/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν περαιτέρω, με ριπές που θα αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ.

Προσοχή, στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα πνέουν άνεμοι που θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.

Επειδή υπάρχει πιθανότητα οι άνεμοι να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο καλό είναι να μην παρκάρετε αυτοκίνητα κάτω από δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Επίσης προσοχή σε ιπτάμενα αντικείμενα.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 29/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 29/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις απογευματινές ώρες αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Κατά διαστήματα αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 28/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 27/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 27/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 27/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, κυρίως από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων ενδέχεται να εκδηλωθούν άνεμοι τυχαίων διευθύνσεων, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 26/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 26/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Επίσης κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 25/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 25/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι νεφελώδης. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Επίσης τις πρωινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 24/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 24/1/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα έντονα, με μεγάλα ύψη βροχής και υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, από τις πρωινές ώρες θα ενισχυθούν περαιτέρω, με ριπές που θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων θα δημιουργηθεί ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.

Η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης θα μειωθεί σημαντικά, χωρίς όμως να λείψουν και κάποιες λασποβροχές.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 23/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 23/1/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, κυρίως στο 2ο μισό της ημέρας . 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να έχουν έντονο χαρακτήρα, με υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ.

Λόγω των ενισχυμένων ανέμων θα επικρατεί ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα κυρίως η πρώτη βροχή να είναι λάσπη.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 22/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 22/1/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν τις πρώτες μεσημβρινές και σποραδικές τις μεσημβρινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες και μετά θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση με ριπές που θα αγγίζουν και τα 6 μποφόρ.

Ισχυρός κυματισμός θα δημιουργηθεί στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία θολούρας στην ατμόσφαιρα.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 21/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 21/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Επίσης από τις πρώτες απογευματινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μεγαλύτερες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι ενδεχομένως πέσει θα είναι λασποψιχάλες.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 20/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 20/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μεγαλύτερες ποσότητες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κάποιας θολούρας στην ατμόσφαιρα.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 19/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 19/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια ανοίγματα του καιρού, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα ότι πέσει να είναι λασπόβροχο.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 18/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 18/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις απογευματινές ώρες και μετά υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 17/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 17/1/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. 

Ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος στο μεγαλύτερο διάστημα των νυχτερινών ωρών, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται τις βραδινές ώρες, κυρίως προς το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 16/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 16/1/2015 προβλέπεται αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Από τις απογευματινές ώρες και μετά θα κάνουν την εμφάνιση τους αραιές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 15/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 15/1/2015 προβλέπεται αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 14/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 14/1/2015 προβλέπεται αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 13/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 13/1/2015 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες και μετά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-50%.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 12/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 12/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα καταιγίδας τις μεσημβρινές ώρες. Τις απογευματινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Σποραδικές νεφώσεις αναμένονται τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 4-5 μποφόρ.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 11/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 11/1/2015 προβλέπεται αίθριος στο πρώτο μισό της ημέρας. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, κυρίως προς το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρωινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 10/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 10/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις απογευματινές ώρες και μετά αναμένεται σχετικά καθαρός ουρανός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 9/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 9/1/2015 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες και αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 8/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 8/1/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες και μετά θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Προσοχή, στα οδικά δίκτυα εκτός πόλεων τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 7/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 7/1/2015 προβλέπεται αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-60%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Προσοχή, στα οδικά δίκτυα εκτός πόλεων τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.


Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 6/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 6/1/2015 προβλέπεται αρχικά αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-60%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Προσοχή, στα οδικά δίκτυα εκτός πόλεων τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 5/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 5/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις πρωινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Επίσης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα χιονόνερου. Τις βραδινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Προσοχή, στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου αλλά και στους ορεινούς όγκους Μεγαλόπολης και Τρίπολης θα σημειωθεί χιονόπτωση και χιονόστρωση. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες τα επίπεδα χιονόστρωσης θα κατέβουν σε πιο χαμηλά επίπεδα. Τις βραδινές ώρες αναμένεται διακοπή χιονόπτωσης λόγω έλλειψης υετού.  Όσοι οδηγοί κινηθούν στις Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης και Καλαμάτας Τρίπολης να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για παν ενδεχόμενο.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 4/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 4/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες, όπως επίσης και αργά το βράδυ, προς το τέλος της ημέρας, υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 3/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 3/1/2015 προβλέπεται αρχικά αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα κάνουν την εμφάνιση τους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες θα επικρατήσουν τις μεσημβρινές ώρες και θα διαλυθούν σιγά σιγά τις απογευματινές ώρες. Αίθριος αναμένεται ο καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 2/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 2/1/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. 

Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-65%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.