Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 1/6/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 1/6/2013 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Όσο πλησιάζουμε τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους. Από τις πρώτες πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με κάποια ανοίγματα και αναμένεται κατά διαστήματα ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Θα υπάρξει μικρή συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης, κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά, έτσι υπάρχει πιθανότητα οτι πέφτει να μην είναι καθαρό νερό.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 31/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 31/5/2013 προβλέπεται αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.5 (πολύ υψηλός).

Θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα και η αφρικάνικη σκόνη θα μεταφερθεί προς την Ανατολική Ελλάδα.

Timelapse video από Καλαμάτα 29/5/2013

Timelapse video από τις 2 κάμερες του Μετεωρολογικού σταθμού Καλαμάτα κέντρο.


Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 30/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 30/5/2013 προβλέπεται αίθριος. 

Ο ουρανός κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα είναι καθαρός. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Προς τις βραδινές ώρες και μέχρι το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.7 (πολύ υψηλός).

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, το φορτίο σκόνης όμως θα είναι μικρότερο και περιορισμένο. Ενδέχεται να διατηρηθεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 29/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 29/5/2013 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ατμόσφαιρα όμως θα είναι ιδιαίτερα θολή και η ορατότητα περιορισμένη λόγω την μεγάλης συγκέντρωσης σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλότερη θερμοκρασία θα πραγματοποιηθεί μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι σχεδόν τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω του ξηρού ανατολικού καταβάτη. Τις μεσημβρινές ώρες η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 29.0-30.0 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 10-60%.

Οι άνεμοι αρχικά και μέχρι τις 03:00 περίπου, θα πνέουν ισχυροί, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν και τα 7 μποφόρ, ενώ μέχρι τις πρωινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 4-5 μποφόρ. Το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται αρκετά κάτω από το 9.3 που δίνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, λόγω της μεγάλης θολούρας στην ατμόσφαιρα.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μεγάλες ποσότητες. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές ώρες, θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Κάποια μικρή απομάκρυνση θα γίνει προς τις απογευματινές ώρες και μετά με τη στροφή των ανέμων σε πιο δυτικούς.

Λόγω των ισχυρών ανέμων τις νυχτερινές ώρες θα συνεχιστεί ο ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές που δέχονται τον Α-ΝΑ άνεμο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε εξωτερικές εργασίες. Λόγω της ιδιαίτερα ξηρής ατμόσφαιρας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 28/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 28/5/2013 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός με κάποιες σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Από τις πρώτες πρωινές έως τις απογευματινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και κάποια ανοίγματα. Από τις απογευματινές ώρες και μετά οι νεφώσεις σιγά σιγά θα διαλυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Η μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας θα συμβεί από τις απογευματινές ώρες και μετά, λόγω του ισχυρού καταβάτη ανατολικού ανέμου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Α ισχυρούς, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου κατά διαστήματα θα αγγίζουν τα 7, ίσως και τα 8 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.1 (πολύ υψηλός).

Θα υπάρξει μεγάλη συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, με αποτέλεσμα να επικρατεί θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι (8-9 μποφόρ) στο Μεσσηνιακό Κόλπο με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές που θα δέχονται τον ανατολικό άνεμο.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 27/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 27/5/2013 προβλέπεται αίθριος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.3 (πολύ υψηλός)

Θα ελαχιστοποιηθεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά θα επιδεινωθεί προς το τέλος της.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 26/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 26/5/2013 προβλέπεται αίθριος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.4 (πολύ υψηλός).

Θα υπάρξει και πάλι συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μικρές ποσότητες, θα επιδεινωθεί όμως τις επόμενες ημέρες.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 25/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 25/5/2013 προβλέπεται αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.4 (πολύ υψηλός).

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 24/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 24/5/2013 προβλέπεται αρχικά άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με κάποια μικρά ανοίγματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Από τις πρώτες πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης αλλά θα παρουσιάζει μεγάλα ανοίγματα. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά οι νεφώσεις σιγά σιγά θα διαλυθούν. Αίθριος αναμένεται ο καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελάχιστη άνοδο και θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, προς το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.4 (πολύ υψηλός).


Το φορτίο αφρικάνικης σκόνης θα μετακινηθεί προς την ανατολική Ελλάδα.


Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 23/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 23/5/2013 προβλέπεται άστατος. 

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας με κάποια μικρά ανοίγματα. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρωινές ώρες έως και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.2 (πολύ υψηλός).

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, αρχικά σε μεγάλες ποσότητες αλλά προς το βράδυ η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να καθαρίζει. Ότι όμως πέφτει θα είναι λάσπη.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 22/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 22/5/2013 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν ανά διαστήματα. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης από τις απογευματινές ώρες και μετά υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, στα 4-5 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 10.0 (πολύ υψηλός).

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά που θα ενισχυθεί ο ΝΑ άνεμος και ότι πιθανώς πέσει, θα είναι λάσπη.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 21/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 21/5/2013 προβλέπεται αρχικά αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Νεφελώδης, με μικρά ανοίγματα θα είναι ο καιρός μέχρι και τις βραδινές ώρες. Αραιές νεφώσεις αναμένονται για το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.3 (πολύ υψηλός).

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης, σε μικρότερες ποσότητες, με τη διατήρηση όμως κάποιας θολούρας στην ατμόσφαιρα.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 20/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 20/5/2013 προβλέπεται αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.7 (πολύ υψηλός).

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να επικρατεί θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 19/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 19/5/2013 προβλέπεται αρχικά άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι νεφελώδης. Η ημέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αραιώνουν, ώσπου θα διαλυθούν τελείως. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά ο καιρός αναμένεται αίθριος.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν και πάλι σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.6 (πολύ υψηλός).

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 18/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 18/5/2013 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι και μετά σποραδικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους, πυκνώνοντας κατά διαστήματα. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν και πάλι σε ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.1 (πολύ υψηλός).

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να επικρατεί θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 17/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 17/5/2013 προβλέπεται άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενή βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται σύντομες μπόρες. Επίσης τις πρωινές-πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Από τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες ο ουρανός θα αρχίζει να παρουσιάζει ανοίγματα ενώ αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις απογευματινές ώρες και μετά οι νεφώσεις σιγά σιγά θα διαλυθούν. Αίθριος αναμένεται ο καιρός τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και το βράδυ, θα πέσουν, στα 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.1 (πολύ υψηλός).

Θα υπάρξει συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα ότι πέφτει να είναι λάσπη.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 16/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 16/5/2013 προβλέπεται άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις ανά διαστήματα. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.3 (πολύ υψηλός).

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 15/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 15/5/2013 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός, με κάποια μικρά διαστήματα με αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

ΟΙ άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.1 (πολύ υψηλός).

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 14/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 14/5/2013 προβλέπεται άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται σύντομες μπόρες. Το ίδιο διάστημα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Αραιές νεφώσεις αναμένονται τις πρώτες βραδινές ώρες, οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 13/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 13/5/2013 προβλέπεται άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης θερμικής αστάθειας με τη μορφή καταιγίδας. Από το απόγευμα και μετά αναμένονται αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Timelapse από Καλαμάτα 11-5-2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 12/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 12/5/2013 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά τη διάρκεια που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.2 (πολύ υψηλός).

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 11/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 11/5/2013 προβλέπεται αρχικά αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης τις απογευματινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Από τις απογευματινές ώρες και μετά οι νεφώσεις σιγά σιγά θα διαλυθούν. Καθαρός αναμένεται ο ουρανός κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Timelapse από Καλαμάτα 9-5-2013

Timelapse από Καλαμάτα 8-5-2013

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 10/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 10/5/2013 προβλέπεται άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα υπάρξουν και κάποια μικρά ανοίγματα και υπάρξει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενή βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα για κάποιες σύντομες μπόρες. Από τις απογευματινές ώρες και μετά αναμένονται αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 9/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 9/5/2013 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με μικρά ανοίγματα και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης κατά διαστήματα. Το ίδιο διάστημα αναμένεται εκδήλωση καταιγίδων, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Υπάρχει πιθανότητα οι καταιγίδες να είναι ιδιαίτερα έντονες και να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση. Τα φαινόμενα θα εξασθενούν όσο πλησιάζουμε το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 8/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 8/5/2013 προβλέπεται άστατος.

Τις νυχτερινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν, με κάποια μικρά ανοίγματα και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα, μέχρι και τις βραδινές ώρες. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει περίπτωσης εκδήλωσης σύντομης μπόρας ή καταιγίδας. Αραιές νεφώσεις αναμένονται για τις νυχτερινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 7/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 7/5/2013 προβλέπεται άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν, με κάποια μικρά ανοίγματα και αναμένεται ψιλόβροχο κατά διαστήματα έως και τις βραδινές ώρες. Τις απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης θερμικής αστάθειας, με τη μορφή σύντομης μπόρας, ακόμα και σύντομης καταιγίδας. Νεφελώδης, με μικρά ανοίγματα, θα παραμείνει ο ουρανός μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.


Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 6/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 6/5/2013 προβλέπεται αρχικά αίθριος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός, με σποραδικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Όσο πλησιάζουμε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σποραδικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους, πυκνώνοντας από τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Τις πρώτες απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή περίπτωση εκδήλωσης θερμικής αστάθειας με τη μορφή σύντομης μπόρας. Ο ουρανός θα παραμείνει νεφελώδης μέχρι και το τέλος της ημέρας, με ανοίγματα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Α, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.6 (πολύ υψηλός).

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κ. Πάσχα 5/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή του Πάσχα 5/5/2013 προβλέπεται αρχικά αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μικρές ποσότητες.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες, μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.2 (πολύ υψηλός).

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Μ. Σάββατο 4/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Μ. Σάββατο 4/5/2013 προβλέπεται αίθριος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν και πάλι σε ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μικρές ποσότητες.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.5 (πολύ υψηλός).

Ο Μετεωρολογικός σταθμός Καλαμάτας σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά !!!

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Μ. Παρασκευή 3/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Μ. Παρασκευή 3/5/2013 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. 

Kατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σποραδικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους, πυκνώνοντας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μέχρι το τέλος της ημέρας ο ουρανός σιγά σιγά θα καθαρίσει.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν και πάλι σε ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μικρές ποσότητες.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.3 (πολύ υψηλός) αλλά μόνο κατά το διάστημα που δεν θα επικρατεί πυκνή νέφωση.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Μ. Πέμπτη 2/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Μ. Πέμπτη 2/5/2013 προβλέπεται αίθριος. 

Kατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Καθαρός αναμένεται ο ουρανός αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-65%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μικρές ποσότητες.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.4 (πολύ υψηλός).