Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 1/3/2013


Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 1/3/2013 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. 
 
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Γρήγορα όμως οι νεφώσεις θα διαλυθούν. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και ελάχιστες σποραδικές νεφώσεις. Αραιές νεφώσεις θα σχηματιστούν από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά και θα πυκνώσουν λίγο περισσότερο τις βραδινές ώρες.
 
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
 
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν και πάλι σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 28/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 28/2/2013 προβλέπεται αρχικά αίθριος.

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν κατά διαστήματα και από τις απογευματινές ώρες και μέχρι το τέλος της ημέρας υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 27/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 27/2/2013 προβλέπεται άστατος.

Τις μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με μικρά ανοίγματα  και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια με σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες οι σποραδικές νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει και πάλι πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις απογευματινές ώρες και μετά οι νεφώσεις σιγά σιγά θα διαλυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Η αφρικάνικη σκόνη που μας ταλαιπώρησε τελευταία θα μας αφήσει επιτέλους και θα μεταφερθεί σε πιο νότια τμήματα, προς την Αφρική.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 26/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 26/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Τις μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Γρήγορα όμως οι νεφώσεις θα αραιώσουν. Νεφελώδης θα παραμείνει ο καιρός και κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ από τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες υπάρχει και πάλι πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Με αραιές νεφώσεις θα κυλίσει το υπόλοιπο της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης, σε μικρές ποσότητες.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 25/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας τη Δευτέρα 25/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Τις νυχτερινές ώρες καθώς και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα παρουσιαστούν όμως και κάποια ανοίγματα. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής, κυρίως όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα εξασθενίσουν στα 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν ακόμα περισσότερο, στα 2-3 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί ο ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές.

Λόγω των ενισχυμένων ΝΑ ανέμων θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης, σε μικρότερες ποσότητες.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 24/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 24/2/2013 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. 

Οι νυχτερινές ώρες θα κυλήσουν με ξαστεριά και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια, ενώ από τις απογευματινές ώρες και μετά σποραδικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν σημαντικά, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ και αργά το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ.

Λόγω των ενισχυμένων ανέμων θα επικρατήσει ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Επίσης λόγω των ΝΑ ανέμων θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης, σε μεγαλύτερες ποσότητες από τη σημερινή ημέρα, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Timelapse από Καλαμάτα 22-2-2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 23/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 23/2/2013 προβλέπεται άστατος.
 
 Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με μικρά ανοίγματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
 
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.
 
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Δ-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρωινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
 
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να υπάρχει θολούρα στην ατμόσφαιρα και οτι πέφτει να είναι λάσπη.

Timelapse από Καλαμάτα 21-2-2013

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 22/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 22/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώρες βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης με κάποια μικρά ανοίγματα και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Αραιές νεφώσεις αναμένονται για τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ενισχυμένοι, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα θα αγγίζουν και τα 6 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Για τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα οτι πέφτει να είναι λάσπη.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 21/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 21/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Καθ`όλη τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με κάποια ανοίγματα του καιρού και αναμένεται κατά διαστήματα ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για κάποιες σύντομες μπόρες. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως και μέχρι το τέλος της ημέρας θα ενισχυθούν σημαντικά, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα θα αγγίζουν και τα 7 μποφόρ.

Λόγω των ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων θα επικρατεί ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό κόλπο και τις παράκτιες, απέναντι από τη φορά των ανέμων, περιοχές.

Θα υπάρξει επίσης μεγάλη συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης, με αποτέλεσμα ότι πέφτει να είναι λάσπη.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Timelapse από Καλαμάτα 19-2-2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 20/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο τετάρτη 20/2/2013 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. 

Οι νυχτερινές ώρες θα κυλήσουν με αραιές νεφώσεις ενώ η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ενώ από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σποραδικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Timelapse από Καλαμάτα 18-2-2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 19/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 19/2/2013 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα για κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας. Η στροφή των ανέμων σε Ν-ΝΔ θα σημάνει και την ένταση των φαινομένων. Έτσι από τις πρώτες πρωινές έως τις απογευματινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται ισχυρές μπόρες. Το ίδιο διάστημα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων καθώς και χαλαζόπτωσης. Από τις απογευματινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ ο ουρανός θα παρουσιάσει κάποια ανοίγματα. Από τις πρώτες βραδινές ώρες έως και το τέλος της ημέρας αναμένονται αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Timelapse από Καλαμάτα 17-2-2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 18/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 18/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με κάποια μικρά ανοίγματα. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας, χαλαζόπτωσης και καταιγίδας τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Timelapse από Καλαμάτα 16-2-2013

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 17/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 17/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ είναι πιθανή η εκδήλωση καταιγίδας. Γρήγορα όμως τα σύννεφα θα αραιώσουν. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Όσο πλησιάζουμε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώνουν. Από τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά ανοίγματα. Με μεγαλύτερα ανοίγματα θα προχωρήσουμε προς το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 16/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 16/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Τις μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Γρήγορα όμως οι νεφώσεις θα αραιώσουν. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις οι οποίες προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Από τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις απογευματινές ώρες έως και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται ισχυρές μπόρες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας και χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Timelapse από Καλαμάτα 14-2-2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 15/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 15/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα υπάρξουν κάποια μικρά ανοίγματα του και καιρού και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες βραδινές ώρες έως και το τέλος τις ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν και πάλι, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Timelapse από Καλαμάτα 13-2-2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 14/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 14/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με κάποια μικρά ανοίγματα, κυρίως από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες σύντομης διάρκειας. Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση χαλαζόπτωσης. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και οι νεφώσεις θα αραιώσουν.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μικρές ποσότητες.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Timelapse από Καλαμάτα 12-2-2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 13/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 13/2/2013 προβλέπεται άστατος

.Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή και κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας. Όσο πλησιάζουμε τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε ένταση φαινόμενων και από τις πρώτες πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται ισχυρές μπόρες ενώ το ίδιο διάστημα αναμένονται και καταιγίδες, κυρίως τις πρώτες πρωινές -πρωινές ώρες. Υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει κάποια μικρά ανοίγματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και πάλι και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα για κάποιες σύντομες μπόρες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ, προς τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων τις νυχτερινές ώρες θα επικρατεί ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές.

Θα υπάρξει μικρή συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 12/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 12/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με κάποια μικρά ανοίγματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής από τις μεσημβρινές ώρες έως και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα ενισχυθούν σημαντικά, στα 5-6 μποφόρ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων θα δημιουργηθεί ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 11/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 11/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας ή χαλαζόπτωσης. Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα αραιώσουν. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Ελάχιστες σποραδικές νεφώσεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Δ-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Timelapse από Καλαμάτα 9-2-2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 10/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 10/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Από τις πρώτες πρωινές έως τις πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες σύντομης διάρκειας. Από τις πρωινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από τις πρώτες βραδινές ώρες έως και το τέλος της ημέρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και πάλι και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα εξασθενίσουν, στα 1-2 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Timelapse από Καλαμάτα 8-2-2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 9/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 9/2/2013 προβλέπεται άστατος.

 Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και την ημέρα, θα παρουσιάσει όμως και ανοίγματα. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες έως και τις απογευματινές αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες σύντομης διάρκειας. Από τις πρώτες βραδινές ώρες έως το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Υπάρχει επίσης πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων, κυρίως αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν και πάλι σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Timelapse από Καλαμάτα 7-2-2013

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 8/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 8/2/2013 προβλέπεται άστατος.

 Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και της ημέρας με κάποια μικρά ανοίγματα. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες μικρής διάρκειας. Επίσης υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς και χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.

Λόγω των ενισχυμένων ανέμων στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου θα συνεχιστεί ο ισχυρός κυματισμός στις παράκτιες περιοχές.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 7/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 7/2/2013 προβλέπεται άστατος.

 Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με κάποια μικρά ανοίγματα. Από τις μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή και κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες έως και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται ισχυρές μπόρες. Επίσης αναμένεται εκδήλωση καταιγίδων, κυρίως από τις μεσημεριανές έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Υπάρχει ακόμα πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν και πάλι σε Ν-ΝΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Λόγω των ενισχυμένων Ν ανέμων θα δημιουργηθεί ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 6/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 6/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Τις νυχτερινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να πυκνώνουν και τις βραδινές ώρες, κυρίως προς το τέλος της ημέρας, αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μικρές ποσότητες.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 5/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 5/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Οι νυχτερινές ώρες θα κυλήσουν με αραιές νεφώσεις, ενώ η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν και πάλι σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 4/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 4/2/2013 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. 

Τις νυχτερινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, ενώ η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μικρές ποσότητες.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 3/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 3/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Με αραιές νεφώσεις θα κυλήσουν οι νυχτερινές ώρες, ενώ η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Κατά τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου. Νεφελώδης με μικρά ανοίγματα θα παραμείνει ο καιρός μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν και πάλι σε ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Θα υπάρξει επίσης συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 2/2/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 2/2/2013 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις πρώτες βραδινές ο ουρανός θα είναι νεφελώδης αλλά θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις βραδινές ώρες τέλος αναμένονται πιο πυκνές νεφώσεις και υπάρχει και πάλι πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και προς το βράδυ θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, στα 3-4 μποφόρ.