Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τα χιόνια επέστρεψαν Πασχαλιάτικα!!!


Από ό,τι φαίνεται από την μία κάμερα που βρίσκεται στο Τουριστικό Ταυγέτου στα 1300μ. υψόμετρο, ενώ ουσιασικά βαδίζουμε για τέλη Απριλίου και για το Πάσχα, έστρωσε κανονικά χιόνι το απόγευμα της 18ης Απριλίου,ενώ η θερμοκρασία εκείνη την ώρα βρίσκοταν στους -0,3 C.!
Αυτό όμως δεν είναι κάτι πρωτοφανές, αλλά συμβαίνει αρκετές φορές, γεγονός που δείχνει ότι ακόμα και τον Απρίλιο εμφανίζονται χειμωνιάτικες ημέρες παρότι η ημέρα εχει μεγαλώσει αρκετά!
Στις 26 Απριλίου 2008 που ηταν Μεγάλο Σάββατο, είχε σημειωθεί και τότε χιονόπτωση στον Ταύγετο, αλλά λίγο πιο ψηλά από το Τουριστικό.
Στις 17 Απριλίου του 1996, Τετάρτη του Πάσχα τότε είχε σημειωθεί πιό έντονη χιονόπτωση και σε πιό χαμηλά υψόμετρα...
Σταδιακά όμως τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα βελτιώνεται, αν και την Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη τις Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές στον νομό μας και πιο πολλές φαίνεται να είναι στον Ταύγετο και στις κοντινές του περιοχές, από την Μ.Πέμπτη η βελτίωση θα είναι εμφανής, την Κυριακή του Πάσχα φαίνεται να είναι καλύτερος, δε θα λείψουν όμως οι τοπικές συννεφιές, αλλά η θερμοκρασία θα έχει ανέβει αρκετά και σε κάποιες περιοχές του νομού θα φτάσει τους 20-22 C...